med nyfikenhet och förundran

Rubriken till trots så tycker jag faktiskt om mitt arbete. Eller vore det kanske mer passande i pluralform – arbeten? Jag driver två IT-företag och utöver det så arbetar jag deltid som bussförare. Inte för att jag måste utan för att jag tycker det är kul. Det saknas alltså inte möjligheter för den lille arbetsnarkomanen i mig att få den dagliga fixen. Jag njuter sällan av att bara lägga benen på bordet och “slappa”. Att koppla av för mig handlar oftast om att sysselsätta mig med något som jag tycker är roligt. Inte helt sällan medför detta något som genererar pengar. Är det då plötsligt arbete för att man får betalt? Eller är det nöje för att man tycker det är roligt? Var och en blir salig på sin tro och det här fungerar för mig. Jag är nog lite som en boxer som mår bra av att vara sysselsatt för det mesta.

Nu är det ju så att omväxling förnöjer och utan omväxling kan det gå tristess i det mesta. Därför är det nu dags för lite omväxling i form av semester. Semesterns “projekt” består i att bila ner till Frankrike tillsammans med min fru Jannemieke och hennes son Daniel. Både jag och min fru är egenföretagare så sommarsemestern brukar utsträcka sig till ca två veckor, såsom för många andra egenföretagare. De 5-6 veckors semester som mina lönelyftande vänner ägnar sig åt är för oss ett ganska fjärran koncept. Men det är självvalt och att vara egenföretagare har så många fördelar att det vida kompenserar för de saknade semesterveckorna. Det är en väsentlig skillnad att arbeta för sig själv. Och ska sanningen fram så blir det mer än dessa två veckor sett över året. När vi har möjlighet tar vi en långweekend och reser någonstans.

Igår körde jag mitt sista bussarbetspass före semestern. De sista veckorna har vi för det mesta haft strålande sol och imellanåt temperaturer uppåt 30 grader. Men bara timmen innan jag skulle gå av mitt pass så började det regna och när jag väl slutade så hade himlen fullständigt öppnat sig och regnet vräkte ner, liksom lite för att kasta i ansiktet på mig att det här med semester, det är nog inte riktigt din grej.

Idag är dag 1 på semestern och denna dag bjöd på betydligt bättre väder med sol och runt 20 grader. Nu förstår jag egentligen inte varför jag hänger upp mig så på vädret för jag gillar ju regn. Man faller väl in i de allmänna tongångar när det gäller vädret – regn är något man klagar över och solsken något man gillar. Jag gillar ju faktiskt båda.

Öresundsbron - strax framme i Köpenhamn

Öresundsbron – strax framme i Köpenhamn

Vi ska bila ner till Frankrike så första semesterdagen ägnades inte helt oväntat åt bilkörning. Denna dag körde vi mellan Stockholm och Köpenhamn som blir vårt första stopp. Det är en resa som är ganska rutinmässig för oss eftersom jag bor i Stockholm och Jannemieke bor i Köpenhamn. Vi lämnade Stockholm vid 7.30 på morgonen och det skedde antagligen samtidigt med att någon av färjorna från Finland kom i hamn eftersom vi under hela resan söderut passerat mängder med finskregistrerade bilar.

I Köpenhamn stannar vi två nätter för att dels invänta Daniel som i morgon onsdag kommer från sin semesterresa i Serbien och ansluter till oss, dels har vi en del praktiska göromål här eftersom vi är igång med att köpa en lägenhet i Köpenhamn. Eftersom vi just nu är mellan bostäder i Köpenhamn så övernattar vi hos Daniels far Boris, som själv inte är hemma eftersom han är på semester, men vi har fått låna en nyckel till hans hus. På torsdag kör vi vidare ner genom Tyskland och övernattar i antingen Tyskland eller Frankrike innan vi på fredag kör den sista etappen till vår destination Audressein i de franska Pyréneerna.

Dagens etapp blev 65 mil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Annons
Instagram
Something is wrong.
Instagram token error.

sm0rgm

Follow
Hämta fler

© Copyright 2024 Stefan Helander