med nyfikenhet och förundran
Rødby-Puttgarden

Rødby-Puttgarden

Fördelen med att resa ensam är att man inte får några klagomål från ressällskapet när man ställer väckarklockan på 04.00 för en tidig avfärd. Köpenhamn passerades med god marginal innan morgonrusningen. På vägen ner mot Rødby färgas himlen rosa och dagen gryr. Nattens dimma dröjer sig fortfarande kvar över landskapet. Hur man inte kan älska tidiga morgnar övergår mitt förstånd.

När klockan slår 8 är jag i Tyskland vilket betyder att jag når Hamburg lagom efter morgonrusningen.

Nackdelen med att resa ensam är att jag saknar mitt vanliga pratglada ressällskap. Å andra sidan, om jag känner henne rätt vore hon nog inte så pratglad om vi gått upp klockan 4.

Mitt sällskap de närmaste timmarna får bli Norddeutsche rundfunk. Så får jag samtidigt tillfälle att slipa lite på skoltyskan som används alltför sällan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Annons
Instagram
Something is wrong.
Instagram token error.

sm0rgm

Follow
Hämta fler

© Copyright 2024 Stefan Helander