med nyfikenhet och förundran

Linje 165 från Liljeholmen till Farsta kl 04.44. Ett par hållplatser ut på linjen kliver en kraftfullt berusad ung man ombord. Någon form av biljett står inte att uppbringa. Som svar på mitt förslag om SMS-biljett visar han upp en död mobiltelefon.

Några biljetter kan vi ju inte sälja ombord och alla ställen man normalt kan handla biljett är vid denna tidpunkt stängda. Med tanke på årstid, väderlek och hans skick är det risk att han fryser ihjäl om jag lämnar honom på hållplatsen så i det fallet blir jag tvungen att ringa polisen och be dem ta hand om denna (sannolika) LOB som högst tveksamt kan ta hand om sig själv.

Jag anser att polisens resurser kan användas bättre än som fylletaxi och för allas bästa, främst den unge mannens, är det enklast om han får komma hem till sin säng och sova ruset av sig. Så denna gång får SL bjuda på resan till förmån för polisen och jag säger “Nu får jag inte lova gratisåkning men gå och sätt dig”. Ibland måste man bara vara pragmatiskt inställd. Och på min buss nekar jag aldrig någon att åka med, vare sig de har biljett eller ej, om det är fara för liv eller hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

7 + 9 =

Annons
Instagram
Something is wrong.
Instagram token error.

sm0rgm

Follow
Hämta fler

© Copyright 2022 Stefan Helander