med nyfikenhet och förundran
Carla's Conditorie, Utrecht

Carla’s Conditorie, Utrecht

För ett par år sedan besökte vi Utrecht i Nederländerna. Strax bakom domkyrkan sprang vi på ett kafé med en svensk flagga utanför och på menyn kunde vi bland annat läsa det svenskklingande “tunnbrödsrulle”.

Jag blev naturligtvis nyfiken på hur en tunnbrödsrulle skulle smaka i Utrecht. Tunnbrödsrulle är ju i Sverige mest känt som snabbmat, förvisso inte som direkt dålig sådan men inte heller någon särskild kulinarisk sensation. Dessvärre hade kaféet stängt så vi fick nöja oss med en bild och status om det på Facebook den gången.

Nyligen besökte vi Utrecht på nytt och denna gång såg vi till att besöka Carla’s Conditorie, som kaféet heter, under öppettid. Personalen för dagen talade inte svenska men hade ett klanderfritt svenskt uttal av såväl tunnbrödsrulle som kanelbulle. Jag gissar att det kanske bara är Carla själv som talar svenska.

Tunnbrödsrullen betingade ett lite högre pris än hemma i Sverige – 6.70€. I menyn, som var skriven på holländska, framgick snart att detta inte var tal om den vanliga Sibyllatunnbrödsrullen med korv, mos och gurkmajonnäs. Här kunde man välja bland innehåll såsom kyckling, grillad pumpa och avokado / gorgonzola, grillad pumpa och nötmix / hummus, spenat och nötmix / köttbullar med rödbetssallad / makrill, potatissallad och majonaisse.

Mitt val föll på kyckling, grillad pumpa och avokado. Något som som jag inte ångrade en sekund. Fräscht, nyttigt, annorlunda och framförallt riktigt gott! Kanske inte den tunnbrödsrulle vi är vana vid hemifrån men definitivt den godaste tunnbrödsrulle som jag har ätit och klart värt pengarna. När man besöker Carla’s Conditorie kan man också passa på att prova deras “smushi” som är en variant på det danska smørrebrødet. Jag gissar att smushi är en sammansatt form av smørrebrød-sushi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Annons
Instagram
Something is wrong.
Instagram token error.

sm0rgm

Follow
Hämta fler

© Copyright 2024 Stefan Helander