med nyfikenhet och förundran
Vårt hotell i Audressein

Vårt hotell i Audressein

Så ankom vi till vår destination, Audressein i de franska pyrenéerna. Har man som mål att koppla av från vardagens stress är detta en plats man kan göra det på.

Byn har 100 invånare, en restaurang och ett litet hotell/pensionat. På det sistnämnda bor vi och på det förstnämnda äter vi. Efter andra kvällen känner vi oss redan som stamgäster. Folk är vänliga, luften är frisk och här är svalt eftersom byn ligger uppe i bergen.

Vårt hotell/pensionat ligger intill en av de två floder som möts i byn och det enda vi hör under natten genom vårt öppna fönster är porlandet från vattnet. Hotellet har en riktigt bra internetförbindelse vilket inte är utan betydelse för oss eftersom vi behöver hålla lite koll på våra verksamheter. Daniel skriver för fotbollssidan indkast.dk och det kräver också att han har tillgång till Internet.

Såväl boende som mat är mycket prisvärt. Första kvällen äter vi en trerättersmeny till 21 euro. Det franska köket levererar, vilket inte är helt oväntat. Fantastiskt gott!

På söndagen är det marknad i byn intill dit det är 1,5 km att promenera. Jannemieke gör några fynd i form av bland annat ett spel från 1929. Vi tar en biltur till staden Foix ca 60 km bort där vi besöker slottet som ligger på en hög klippa.

Floden som porlar utanför fönstret

Floden som porlar utanför fönstret

Det visar sig att tisdagens etapp av Tour de France kommer att passera genom Audressein, något som vi naturligtvis måste kika på även om jag personligen är helt illiterrat när det kommer till idrott. De riktiga hardcoresupportrarna har ställt upp sina husbilar på parkeringsfickor längs vägen redan på lördagen för att försäkra sig om en bra plats.

Audressein ligger inte långt från Andorra där det ska finnas vackra vandringsleder så vi räknar med att någon av dagarna kommer att innehålla en tur dit. I området finns grottor att se och någon dag tar vi antagligen en tur till Toulouse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Annons
Instagram
Something is wrong.
Instagram token error.

sm0rgm

Follow
Hämta fler

© Copyright 2024 Stefan Helander