med nyfikenhet och förundran
Gordes, Provence

Gordes, Provence

Innan vi fortsätter vår resa mot veckans destination, Audressein i Pyrenéerna, passar vi på att besöka Gordes. En liten pittoresk by på en bergstopp väl värd ett besök. Det tyckte dessvärre fler än vi, inklusive ett flertal lass turistbussar, att detta var ett bra ställe att besöka. Men man får helt enkelt räkna med att man ibland hamnar i en riktig turistmagnet. Men visst var det vackert och speciellt att se! Efter någon timmes strosande och inköp av lunchsmörgåsar kände vi oss rätt nöjda så vi promenerade tillbaka till bilen och körde några km till det intilliggande klostret där de odlar lavendel.

Väl framme vid klostret visar det sig att våra shorts och kjolar var för korta för att få komma in (de måste täcka knäna) så vi fick nöja oss med att avnjuta lavendelodlingarna utomhus. Trots att det fanns gott om skyltar som talade om att man varken fick plocka eller gå i odlingarna (med varning för ormar och skorpioner) var det rätt många som glatt travade omkring i dem.

Lavendel, Gordes, Provence

Lavendel, Gordes, Provence

Solen stekte, även idag ca +35 grader, så eftersom vi inte kunde komma in och se klostret bestämde vi oss för att vi sett nog och körde vidare mot Audressein.

På vägen till Audressein passerade vi Carcassone, som man kunde se från en rastplats på motorvägen. Vi hade dock inte riktigt tid att svänga av så vi nöjde oss med en kik från rastplatsen och försöker istället planera in ett besök på återvägen.

Dagens etapp blev 466 km.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Annons
Instagram
Something is wrong.
Instagram token error.

sm0rgm

Follow
Hämta fler

© Copyright 2024 Stefan Helander